ARTS & Vintage #4 Judith Heinsohn | VERVERS gallery
1 / 4

ARTS & Vintage #4

Judith Heinsohn

Judith Heinsohn kijkt als beeldhouwer naar de beweging en de lichaamshouding vande mensen om haar heen. Ze voelt de gezichten als ze ernaar kijkt, tast in gedachten met haar handen of penseel de lichamen af. Gefascineerd zoekt ze naar het kwetsbare en vergankelijke van het menselijke lichaam aan de ene kant en naar het trotse en vruchtbare aan de andere kant. Met de vrouw als uitgangspunt ontstaan beelden die eruit zien of ze de eeuwigheid hebben doorstaan en van plan zijn dat nog lang te doen. In de meest recente reeks beelden speelt het integreren van scherven een grote rol. Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk een contrast te creëren tussen het gladde, geglazuurde van de scherf en de opengebarsten, doffe huid van de klei. Enerzijds levert de bestaande vorm en de kleur van de scherven een beperking op, anderzijds dwingt dit werkproces de kunstenares tot meer abstrahering in haar werk. Vaak ontstaat de inspiratie voor een nieuw kunstwerk al tijdens het werken aan een andere. Ook in Heinsohn’s tweedimensionale werk hanteert zij een eigen beeldtaal. Behalve met Oost-Indische inkt tekent de kunstenares met dezelfde Afrikaanse klei, waarmee zij veel van haar beelden boetseert. De rode aarde geeft de modellen een natuurlijk en warm karakter. Door gebruik te maken van een geraffineerde collagetechniek ontstaat een wisselwerking tussen de kleuren van het gescheurde papier en de inkt, die als in een rivierbed zijn sporen achter laat. (tekst Peter de Rijk)

ARTS & Vintage #4 is een tentoonstellingen serie met unieke objecten uit het dagelijks leven gecombineerd met hedendaagse kunst, tribal art, vintage meubels en objecten.

Met werken van Pierre Alechinsky, Papa Adama, Dominik Borkowski, Bart Domburg, Jeroen Blok, Ilse Versluijs, Paul Blanca, Jan Enno de Jong, Guus Koenraads, Marc Chagall, Wieke Ververs, Angeliek Ververs, Reinier Lucassen, Anton Heijboer, Harrie Kuyten, Ron van de Ven, Roeland Verhallen, Judit Heinsohn e.a.

Speciale aanbiedingen/ uitverkoop van grafisch werk van verschillende kunstenaars o.a. Bram van de Velde, Reinier Lucassen, Karel Appel, Pierre Alechinsky, Jan Sierhuis, Marc Chagall, Matisse e.a.

Etnische kunst o.a. uit Afrika, beelden en maskers; uit Brazilie, sieraden van verschillende Indianenstammen; en uit Tibet, sieraden; India, sieraden.

Vintage; o.a. Eames, Fortuny, Jean Prouve’, Eileen Grey, Jielde’.

Designer T shirts van VERYUS met ontwerpen van Daniel Glen (1995), Steven Schweikert (1990) en Soongpa (1992). VERYUS designer T shirt zijn er in 9 ontwerpen in een beperkte oplage van 30 | leverbaar in de maten S M L | off white en grijs | voor slechts 25 euro (bij verzenden in NL + 2,95) Nu als speciale Kerstmis aanbieding voor 20 euro

In opdracht verzorgt VERVERS gallery totaalconcepten voor (re)-styling van uw interieur, thuis of in uw bedrijf of voor de inrichting van speciale events. Er is ook een 90 minuten styling advies mogelijk.

Judith Heinsohn

20 sept t/m 14 dec 2013

Opening