Tafil I The Past Has Not Passed Yet I drawing I 2011
1 / 6

Tafil

TAFIL (geb. 1950 Mlecane, Kosovo) ontleend zijn thema’s aan de actualiteit.  Zijn werk  maakt deel uit van eerder onderzoek naar de beperkende effecten op de menselijke waardigheid tengevolge van politieke situaties.  De onderwerpen tonen zijn betrokkenheid bij universele uitgangspunten met betrekking tot het leven en de bedreiging daarvan door wreedheid en geweld.

Tafil (born 1950 Mlecane, Kosovo) His artwork is related to current events and is part of his earlier research into the effects on human dignity in relation to political situations. The subjects show commitment to the universal life principles and its threats.

“Mijn ogen zijn getuigen die nooit getuigen. Mijn ogen herinneren zich in stilte. Mijn ogen kennen gebieden die alles wat ze gezien hebben in de ruimte van de vergetelheid laten afdalen.  Alleen het wit kan de rol vervullen van het ontwaken van dat wat vergeten is. Alles dat verschijnt herken ik en benoem ik zonder woorden. Door het wit in te kleuren. Het wit verdwijnt in de verschijning van een wereld die anderen anders zouden benoemen dan ik. Op een bepaald moment zijn mijn tekens en symbolen niet langer van mij. Hun bestaan is van anderen afhankelijk. Dat scheidingsmoment brengt mij in verrukking”.

In 2010 toonde TAFIL zijn groot formaat olieverf schilderijen in de solotentoonstelling-Promised Paradise-.

10 September t/m  14 Oktober 2011 -The past has not passed yet- solotentoonstelling.