C.A.R. 2009 media and projects I foto Duschner
1 / 11

C.A.R. 2009 media and projects

Contemporary Art Ruhr

Vanaf 5 t/m 7 juni 2009 vindt de Contemporary Art Ruhr 09- Forum und Medienkunst Messe- plaats.  Ververs modern art gallery zal daarbij vertegenwoordigt zijn. De door de galerie gekozen kunstwerken staan in relatie tot elkaar door het kind en de beleving van diens omgeving.

U bent van harte welkom om onze stand in het Trichterebene te bezoeken. Opening voor genodigden op 5 juni om 20.00 uur,   R.S.V.P ververs.gallery@gmail.com voor gratis toegangskaart.  Op 6-7 juni is de beurs geopend voor bezoekers van 11.00-19.00 uur.  Adres: Welterbe Zollverrein, Kokerei, Mischanlage, gebouw C70, Arendahlswiese, 45141 Essen (D)

Laetitia Molenaar  I Automated Face Processing
De kinderen op de portretfoto's van Laetitia Molenaar lijken gedepersonificeerd en ontdaan van hun expressieve persoonlijke kenmerken. Ze kijken recht in de lens met een neutrale blik, de haren uit het gezicht. Deze foto's zijn gemaakt volgens het Passport Photo Matrix Model 2006. The Matrix is een computergrit dat in staat is de biometrie van het gezicht te herkennen. De afstand tussen de neus, mond, de ogen en oren wordt gemeten waardoor identificatie van elke unieke persoon mogelijk is.

lse Versluijs  I Are teddybears born or made
De teddyberen zijn de verkrampte nostalgische houvast die sommige volwassenen hebben met hun kindertijd. Maar in plaats van de neutrale klassieke vorm reflecteren deze beren het karakter van hun menselijke baasje. Ze zijn gemaakt van gebruikte dekens die een geschiedenis in herinnering brengen aan de vertrouwde warme geborgenheid van het thuis uit de kindertijd.

Angeliek Ververs  I Mickey vraagt of je komt spelen
is een installatie die bestaat uit kistjes met fotowerken die staan in het spanningsveld tussen enerzijds zaken als evenwicht, geborgenheid en onbekommerdheid en anderzijds geweld, honger en millieuvervuiling.De enige wijze waarop oorlopg en honger (in de media) wordt ervaren is als een beeld tussen een stortvloed van andere beelden, waardoor de betekenis verloren gaat. In -Mickey vraagt of je komt spelen- is het speelgoed boos of tenminste verontwaardigd. In deze werken wordt gekeken naar de vervreemding die wordt opgeroepen door het leven in een wereld waarin wij op ieder willekeurig moment kunnen worden geconfronteerd met beelden van vertedering als beelden van verwoesting.

  • Ilse Versluijs
  • Laetitia Molenaar
  • Angeliek Ververs

5-6-7 juni 2009

Opening Vrijdag
5 Juni 2009
20.00 uur